Pris på elektriker i Stockholm

Oavsett varför du behöver en elektriker, om det gäller renovering, nybygge eller småfix så är kostnaden nästan alltid en av de första frågorna att fundera över. Hur mycket kan det kosta? Hur ser projektets budget ut? Det är inte alltid lätt att vara säker på sin sak och vad är egentligen ett genomsnittligt pris på elektriker i Stockholm?

Vem ska jag anlita?

Det kan vara mycket värt att fundera över vad det egentligen är man behöver få gjort. Gäller det enklare installationer, som att byta en taklampa eller sätta in en dimmer där det finns en existerande ljusknapp kan du till och med göra jobbet själv så länge du har “erforderlig kunskap”. I många fall kan det dock kännas både säkrare och tryggare att låta ett proffs göra jobbet. Det kommer dock alltid löna sig att kolla upp reglerna kring vad som ska göras och vad som krävs. Även elektriker specialiserar sig och den som är rätt för ett jobb kanske inte är bäst lämpad för ett annat, även om de erbjuder ett paketpris.

Hur mycket kommer det att kosta?

Det är inte alltid lätt att veta vad som är ett rimligt pris, det varierar ju också med tillgången på elektriker, hur stort jobbet är och exakt vad som ingår i priset. 400-600 kronor i timmen brukar cirkulera som prisbild, men detta är beräknat utan moms och dessutom utan att ta med eventuellt ROT-avdrag, så slutpriset kan ofta bli ett helt annat. I större städer där utbudet av tjänster är brett kan det löna sig att använda olika jämförelsesajter samt begära in offerter från ett antal olika företag för att skapa sig en egen bild. Det kan dessutom löna sig stort att prata med kunder som tidigare anlitat den firma man funderar över, inte bara för att få en bild av priset, utan även arbetets kvalitet.

Pris på elektriker i Stockholm

Mer än bara en kostnad

Trots att priset kanske är den stora faktorn man kan peka på när man försöker göra ett val är det viktigt att tänka på att annat också kan spela in. Ett jobb som är säkert och fackmannamässigt utfört är trots allt värt mer än ett billigt pris och att man känner sig trygg med den elektriker man valt är inte att underskatta. Skulle något bli fel blir även ett professionellt bemötande en viktig faktor och många gånger kan en hantverkare som är engagerad och kan förklara vad det är som kostar vara nog så viktigt.