Är elsystemet gammalt?

Tar man över ett gammalt hus, kan elsystemet behöva ses över. Ledningarna kan vara urgamla, det kan samlas damm, och i värsta fall kan det börja brinna. Det kan behövas en elrenovering, speciellt om huset är mer än 50 år gammalt och ledningarna aldrig har blivit bytta. Det är ett jobb som bara får utföras av en auktoriserad elektriker. Äger man ett hus eller bostadsrätt, kan man få ROT-avdrag på arbetskostnaden. Ring oss, så kommer vi och tittar.

Gör först en elkontroll

Det är klokt att först göra en kontroll, ett eltest, för att se i vilket skick elsystemet är. Först därefter kan man bestämma om man vill gå vidare och göra en elrenovering. Vi hjälper dig att kontrollera elmätartavla, elcentral, ledningar och strömuttag. Kontakta någon av våra skickliga elektriker, så får du klara besked på hur bra eller dåligt elen funkar i huset. Det är bra för din egen säkerhet.

Elrenovering höjer värdet

Att hålla sin fastighet i gott skick höjer värdet vid en eventuell försäljning. Byter du ut dåliga elskåp, gamla ledningar och uttag mot nya, visar det att du bryr dig om ditt hus och att det är välskött. Många av våra kunder passar också på att komplettera med extra vägguttag eller installation av elburen golvvärme. Planerar du en vanlig husrenovering får du inte glömma bort elen. Det finns till exempel nya sorters snygga belysningar som du kan kika på. Vi hjälper dig med alternativ som höjer trivseln och ger ett lyft åt ditt hem.